16 Mayıs 2016 Pazartesi

Babam, Boş Mesaj, Fotoğraf, Kutlama

30 Ekim 2007

Banu:
Perşembe günü geliyorsunuz değil mi?
Bu arada babamın karnında, kendi deyimiyle "yaramaz çocuklar" yokmuş Allahtan, valla
ödüm koptuydu, annem de tutturmuştu "içim pır pır" diye (onun pır pırları hayra alamet değildir biliyorsun), kaç gündür "oyoyoyoy, annemannemannem..." diye dolanıyordum, altı üstü iltihap varmış, koduumun iltihabı...

Apla:
Yes, perşembe günü geliyoruz. Babam bağırsak iltihabı oldu diye bayram ediyoruz.

Banu:
He valla, aynen öyle, ben de gene sinüzit olduğum için mutluluktan çatlamak üzereyim, hele Ege'nin nezlesinin verdiği hazzı sana anlatamam...

06 Kasım 2007

Banu:
Güzel yeğenim, hatta en sevdiğim yeğenim, nedan bana boş mesaj yolluyosun? Bişi mi demek istiyorsun?

Begüm:
Hayatımdaki boşlu anlatamayı çalışıyordum. Yanlışlıkla yolladık herhalde. N'aber? Düne bakılırsa bir şey değişti mi hayatında?

Banu:
Yaaa hiç sorma, bi değişiklik bi değişiklik, sabah gene 6'da kalktım, gene yumurtamı yiyip çayımı içtim, gene 7:15'de servise bindim, gene işe geldim, müdürüm beni gene hasta etti, gene çalışmak istemediğimi düşündüm, gene haftaları saydım (bu arada emekliliğime 80 hafta var, aslında bugün itibariyle 79,5 hafta), gene saat 10'da sigaramı içtim, gene "öğlen olsa da yemeğe gitsek" diye düşünüyorum, öğleden sonra da gene "akşam olsa da eve gitsek" diyeceğim, gene 17:45'de servisime bineceğim ve 18:04'de evde olacağım. Ege gene üstünü değiştirmemiş olacak, ona bağıracağım, gene acıkmış olacak ona yemek hazırlayacağım, gene "McLeod'un Kızları"nı seyredeceğim (bu günün en keyifli zamanı çünkü yeni sezon bölümlerini veriyorlar), sonra da Binbir Gece'yi izleyip yatacağım.
Nasıl? Hoşuna gitti mi? Ben ağlamak istiyorum.

Begüm:
18:04 te eve varıcaksın? Saat gibisin valla…Ben... saat kaçta uyandığımı hatırlamıyorum, uzun bi duş aldım, daha kahvaltı etmedim (etsem iyi olur saat 11 de dersim var... Uff). Yakında da çıkıcam, 4 dakikalık yolum var üniversiteye varmak için ama olsun yine geç kalıcam (çok ilginç değil mi, ne kadar yakın otursam, o kadar geç kalıyorum...), gene kıpış kıpış olucağaz o sınıfta çünkü bütün öğrenciler bu dersi kaçırmak istemiyorlar (siyasete genel bakış), ben de pis kokan ama nedense beni çok seven bi arkadaşımın yanına oturmamak için duva edicem, dersi takip etmiyip herhalde resime benzer bi şeyler yapıcağam, ders bitince de vicdan azabı geçiricem "Neden neden!". Bu öğlen gene aburcubur yiyeceğem, saat 15:30 da yeni bir dersim var onu bi çalışmam gerekiyor. Bu akşam da herhalde zombi şeklinde televizyonun ve bilgisayarın önünde gerzek gibi dikilicem… Bu arada söyle Ege'ye eyer üstüne değiştirmese artık, Begüm (yani ben, hani unutuysan) ona yılbaşı için bi şey almıcak... Bu arada ne istiyor bu oğlan?
Hadi Banuş, seni çok öpüyorum, ve lütfen türkçem hakkında bi şey deme. Bilmeden farkındayım bir sürü yanlış olduğundan, gül lütfen.

(1 saat sonra)

Begüm:
Artık cevap vermiyorsun? Yoksa kınadınmı beni? Khe khe khe, hoca daha halla gelmedi. İnşallah yamurun altında şemsiyesiz boşuna gelmedim...

Banu:
E sen “daha kahvaltı etmedim, 11'de de derse gidecem” falan deyince ben de yazmadım, ne bileyim senin internetinle dolaştığını. Ege'ye mesajını ileteceğim. Ne istediğini bilmiyorum, zaten yılbaşından önce doğumgünü var (24 Kasım), doğumgünü için bizden kamera bekliyor, film çekecekmiş, bi arkadaşıyla senaryosunu bile yazıyorlar. Ama süperzeka oldukları için uzayda ve gelecek zamanda geçen bi bilim-kurgu yazmaya kalkmışlar, uzay gemileri, robotlar, yarı robot yarı insanlar falan, ne arasan var, sanırsın ki Matrix'i çevirecekler, "sizin dekorlar kostümler çok para tutar, biraz daha günlük yaşama yönelik bir şeyler düşünün isterseniz" dedim.

Sen hocayı dinlemiyor musun?

Begüm:
Hoca daha yoktu ki!  Üstelik bütün üniversitede bedava Wifi var. Söyle Star trek artık out, bence Matrix tende daha iyi bir sey olamaz, (bence), ondan neden böcek, eşek gibi şeyler hakkında film yapmıyorlar? Bu arada 12 yaşındaki oğlan cep telefonu almadan kamera alırsanız ben kendimi penceremden atarım. Eee yok, söylediğim, Ege'ye kamera alırsanız kısaca. Bu arada annem duymasın. Valla alır.

26 Kasım 2007

Begüm bana biz Cenevre’deyken çektiği bir fotoğrafımı yolluyor.

Begüm:
Sana bu resmini yollamışmıydım?

Banu:
Hayır, yollamamıştın, sizin koltuk ve tablo falan çok güzel çıkmış, ben de oraya yanlışlıkla düşmüşüm gibi görünüyor ama gene de fena çıkmamışım...
Merci

Begüm:
Hahaha öyle deme ama, o fotorafını pek bi seviyorum.

26 Kasım 2007

Banu:
Aplacıım ve de Selamisim, siz bugün itibariynen tamı tamına 19 yıldır evli olma durumuna hasıl oldunuz. Ben de sizi bir kutlayayım dedim.
EVLİLİK YILDÖNÜMÜNÜZ KUTLU MUTLU OSSUUUUUNNN....

Mühüm not: Cuma akşamı, Ege'nin hoşuna gitsin derseniz Selamisi ona bi suşi yapabilir, hani şu yosuna sarılanlara bayılıyor. Ankara'da suşi malzemesi nereden alınır derseniz bkz. Beril, ev tel: …, iş tel: …, cep tel: …

(2 saat sonra)

Banu:
Aman tamam, 19 değil 20'ymiş, bi hesap hatası yapmışım, bunun için bana küsmenize gerek yoktu, ne var yani, tamam mükemmelim ama o kadar da değil, ben de arada hata yapabilirim, di mi?

(2 saat sonra)

Banu:
Yav neden kimse benle konuşmuyor? Burada başçavuşun eşee mi şaapıyo? Siz Cenevre'deyken benim mesajlarıma daha hızlı cevap veriyodunuz. Şimdi hemen ukala ukala "ne cevabı, soru yok ki mesajında" demeyin, en azından, "Allah belanı versin" dozunda kısa, soğuk, mesafeli bi "teşekkür ederim(z)" bile olurdu, ya da "Cuma akşamı suşi muşi yapamayız, zaten karnınızı doyurup gelin, biz artık et niyetine ayakkabıların köselelerini yiyoruz" falan, ne biliyim yani işte bişiler...

Bu hafta da her gün Deniz'in toplantıları var, gece geç geliyor, benim de eve gelip Ege'yi alıp şehre gitme ve vakitlice dönme (malum, Ege okula gidiyor) donanımım (yani 2. araba) olmadığından armut gibi oturuyorum evde, gerçi yeni işimle ilgili çalışıyorum akşamları ama en azından halam gitmeden bi akşam geleyim istiyordum. Olmayacak herhalde. Neyse ben sizi meşgul etmeyim.
İyi günler

Apla:
Banusu ben seni hiç cevapsız bırakır mıyım? Selami gerekli cevabı verdi sanıyordum. Tabii ki sushi yapabiliriz ama bizim niyetimiz annemlerin de gelmesi ve raclette night yapmak idi. Ama dayımın durumu nedeniyle onların gelebileceklerini sanmıyorum. Bu çerçevede herhalde sushi olacak. Ama gordüğün üzere illa ki denişik bişi yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder