5 Nisan 2016 Salı

Hovercraft, Çocuklar, Akrostiş, Kadın Düşmanı Laflar

04 Ekim 2004

Banu:
Selamisi, bak senin başımıza musallat ettiğin, yani hadi "aldığın" diyelim, hovercraft her hafta sonu ODTÜ Mezunlar Derneğine aikidoya giderken taşınıyor ve oradaki havuzda
yüzdürülüyor. Ben sürekli olarak batması için dua ediyorum ama merete bişi de olmuyo kardesim, yani sen bir, kuzen iki. Ay bi de babam var, o da 3, niye şöle efendiden lego falan almıyosunuz anlamıyorum ki, yani biri uçurmak için özel boş araziye gitmek gereken helikopter alır, öbürü bi araba yarışı alır ki dağlara taşlara, kurdun mu salona giremiyosun, ya sen? Sen de tuttun bunu aldın, gerçi bu evde de sürülüyo ama maaşallah bi gürültüsü, sanırsın ki evde tarla sürülüyo.

Öpmece

05 Ekim 2004

Dünyadaki çocuklarla ilgili istatistiklerin yer aldığı “Bugün Dünya Çocuklar Günü” diye başlayan tatsız bir yazı yolladım. HIV virüsünden ölenler, çocuk fahişeler, aşılanamayanlar, okula gidemeyenler, yeterli beslenemeyip 10 yaşını göremeden ölenler, özürlüler, uyuşturucu kullananlar, vb.

Apla:
Eee? Ege’nin 11 yaşında sigara içme ihtimalini mi düşünüyorsun, kazma!

Banu:
Hayır ayvan! Bunları okuyunca sadece bizim çocuklarımızın ne kadar şanslı olduğunu düşünüyor ve bu istatistiklerde birer rakam olan diğer milyonlarcası için üzülüyorum. Sen de bunu yapacan. Allaalla ya, her mesajın başına kullanma kılavuzu gibi "yapılacaklar kılavuzu" mu koyacaz, "buna gülecen", "bunu düşünecen", "buna üzülecen" diye, töbe töbe.

06 Ekim 2004

Banu:
Hello Apla,
Dün Ege'lere bi ödev vermişler, hani şu mısraların ilk harfleri yukardan aşağı okununca isim çıkan şiirler vardır ya, akrostiş midir nedir, herkes kendi ismi için böyle bi şiir yazacak, ödev bu. İşte Ege'nin şiiri aşağıda (eminim çok şükretmiştir adını Tacettin koymadığımız için):

Esen rüzgarların içerisinde bir hayvan bağırıyordu hav diye
Geldim onun yanına kurtardım onu
Ellerim ve beynim yetişmişti buna çünkü

Apla:
Belli ki cok sıkılmış yazarken…

08 Ekim 2004

Evlilik ve aşk üzerine söylenmiş muhtelif sözler yollamışım, “yalnızlıktan korkuyorsanız, evlenmeyin” gibi.

Apla:
Bu kadın düşmanı lafların hepsini erkeklerin söylemesi ilginç değil mi?

Banu:
E şüphesiz ki! Farkındaysan erkek düşmanı lafları da hep kadınlar söylemiştir. Örn. "Erkekleri severim çünkü mantar severim" şeklindeki özlü söz de bir kadına aittir. Zaten bir erkeğin erkek düşmanı veya bir kadının kadın düşmanı laflar etmesi hiç etik olmazdı.

Geçen gün de Elçin bi özlü söz yazmış ki, onun üstüne ne söylesek boş. Şöyle ki: Dünya fani, ölüm ani, ne olur bi kerecik versek yani. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder